Tuesday, September 7, 2010

MOSQUITO SONG the MTV version

NYAMUK

Discription: Seekor seranga/binatang liar yang selalu menggangu manusia walau dimana jua berada ...untu menghindarinya memerlukan kos, antaranya semburan / eloktronik/ dll.... nyamuk ni kalau mengigit merah2 badan ni... kat dunie ni ade banya jenis nyamuk , yang kecik , yang besa , sederhana besa.. dll... so saksikan vid ni.. gelak sampai puas!!>.. hehehe selamat menonton :))




Wednesday, September 1, 2010

Budak Bilik




salam ramadhan kepada semua pembaca blog saya , ... hehehe sebenarnye ari ni saya nak cerita sikit tentang budak bilik yang disayangi.. huhuhu ... kisahnye bermula pada bulan ramadhan .. nak dijadikan cerite dari first ramadhan sampai ujung-ujung ni saye yang bernama king faiz tidak pernah berbuka sesama mereka.. hurm.. kadang-kadang bersalah juga dibuatnya.. tapi .. hurm... keadaan bilik yang tidak selesa membuatkan saya kurang berselera.. antara faktor-faktornya adalah;

1) Bilik selalu x bersih
2) Bau yang kurang menyenangkan (roko) "
3) keadaan bilik yang berselerak

Hurm... kalau nak diikutkan banyak bendek yang nak ditulis... tapi x sampai hati.. tapi akhir-akhir ni saya terbuka pintu hati nak berbuka di bilik , ini kerana diorang beria ia mengajak saya untuk berbuka duisana ,.. antara usaha yang dilakukan budak bilik untuk saya berbuka disana adalah;

1) Diorang dah mula mengemas bilik
2) Diorang dah kurang buat sampah
3) dah sedar bertapa pentingnya kebersihan dalam kehidupan seharian

:)).. gembira sebab diorang dah mula tau kenapa saya tidah hendak dan tidak mahu tuk berbuka bilik ... banyak lagi sebenarnya yang tidak diceritakan .. nak cerita ke tak nak ?... hehee tak payah la.. sambung balik citer tadi . Kalo korang nak tau sebenarnye saya berbuka di bilik sahabat sekolej yang lain, tetapi tiap-tiap balik bilik je diorang akan cakap p/s; weh korang cube tgok si Appat ni.. asyik buka luar je ''sambil diperli oleh bebudak bilik yang lain' .. sebenarnye saye x kesah pun diorang nak cakap ape ... tapi saye tetap sayang budak bilik, sebab diorang dah tunjukkan saye satu bende yang saya pun x sangka ... kemas bilik la.dan macam2 lagi.. just nak saye berbuka dengan diorang.. kesimpulannya adalah jangan boring.. sebab nanti kalo boring cerite merepek macam ni pun nak tulis.. hehehe =))

Wednesday, August 18, 2010

Assignment.. !!!


Alamak banyaknye assignment :( its really make me sad :(


cam ne ni?...


x dek mase la nak wat .. :(


ngok ar .. dah ar susah.. :(


padan muke saye ...


layak ar..

x ape ea nanti FAiz buat k


FAiz kan rajin..


hahaha =))

Monday, August 16, 2010

Alamak!!


Alamak!!!! Alamak!!!! Alamak!!!!

macam mane ni?...

Ala, kenape , kenape????!!!

geram laaa!!!..

kenape bende ni jadi kat aku?.. :(

seday... :(

kenape x de orang pun yang.....

kenape alarm x bebunyi.....

kenape aku tak....

kenape ?

kenape ?

kenape?

salah aku ke semue ni...

ape silap aku...

ape yang patut aku buat tuk aku x ulang bende ni?..

siape nak tolong aku?...

x de ke orang yang kesian kat aku..?..


semue persoalan ni saye tujukan tuk diri saye sendiri... korang mesti tertanye-tanye , kenape banyak persoalan kan?.. hahhaa sebenarnye saya dah terlajak tuk bersahur.. hehe.. saje je nk buat suspen.. sepanjang berpose ni, ini la kali pertame x bersahur,.. sedih jugak sebenarnye.. hahah tapi kalau nak diingatkan balik memang kelaka... cerotanya bermula ketika saya berniat nak bersahur dengan sup cendawan instant yang baru dibeli, malam tu dah standby pegi unimart beli roti tik dicecah dengan sup tu tuk bersahur .. so dengan itu saye pun berniat tuk tunggu sampai sahur iaitu dalam pukul 4 pagi.... so saye yang pandai ni pun bercekang mata sampai kul 2.30 sementara menunggu ke pukul 4 pagi, sambil-sambil tu say pun buat la assignment tuk meleka kan diri .. pagi p/s: "dalam hati" hurm time bersahur dah nak dekat, tunggu je la sampai kul 4 pagi.... hurmm,...... then after that saye pun tidur sekejap dari 2.30 sementara nak kul 4 pagi .. tidur punye tidur... ade bunyi ringtone roomate.. saya pun celik kan mate then tgok jam dah pukul 6 paagi .. time tu menyesal giler sebab tidur kul 2.30 tadi .. heheee "memang padan muke saya kan" hahhaha tu la citernye .. hehehehee . so lepas ni saya nak bertekad tuk tidak tinggalkan lagi sahur.. hahah "sunah nabi la katekan" :).. jadi tu la kisah nye .. haha :)

Saturday, August 14, 2010

Ting tong


Di pagi subuh yang hening ,..


terpancar kilauan handphone berkelil-kelip dengan happening,...


di buai dengan jeritan ringtone ,...


dibelai dengan vibrate phone, ...


terjaga aku mencari petunjuk,..


mencari demi satu tujuan,... untuk memujuk jasad yang kusyuk..


kusyuk dalam satu belaian,..


belaian dingin satu alasan,...


tujuan yang pasti satu seruan,..


seruan bukan satu desakkan,..


tapi hanya satu amalan,....


amalan ini satu kepentingan ,..


kalau x bangun pasti terkilan,..


terkilan bukan kerana paksaan,..


terkilan datang bersama kesalan,...


kesalan x bangun dari seruan,..


mencari-cari satu tujuan ,..


tujuan tercelik dari seruan,..


menyambut sahur dengan keriangan,...


supaya tidak rasa kekeringan,...


menahan lapar dan kehausan ,..


dengan redha dan penuh keimanan,..


itulah ia satu tujuan ,..


menanam misi menjadi menjadi amalan.


(+_+) / (=_=)


"itulah die karya saye yg tgah ngantok/ amai-amai/ weng-weng.. dll,.. hehe " semoga pembace terhibur.. !!!

Thursday, August 12, 2010

Celamat Berpoce

Hai cemue... sowy fasal da lame x update blog... ini terjadi adalah kewana kekurangan mase and busy sane sini dengan keje-keje yang membuatkan saye terlupe akan seronoknye mengupdate blog... kisahnye kat sini nak citer fasal berpoce.. hurm seminggu sebelum berpose "wah debarannye memang mendebarkan" nilu-nilu peowt bile teringat.. hahahaha gementar pun ade teruja pun ade... "dalam mase yang same terfikir... hurm kalau-kalau terhaus fulak nanti bile berpose.. "tu mesti syaitan yang hasut suruh cakap macam tu" hehee.. macam-macam rase yang bergelora didalam sanubari seorang insan bernama KING FAIZ ni hehehehe :) kadang -kadang rase nak ketawe bile melayan pewasaan yang merepek tu.. hahahaaa.. but the importann thing is sekarang sedang berpose.. hahaha jadi nak dijadikan cerite.. papepown yang kite/awak/kamu/mereka/kami/kalian rase sebelum ramadhan tiba kite tetap akan berpose.. hahahaa "gelak jahat" .... tapi bile dah berpose lain pulak perasaan yang bermain "keep on playing" di minda ni.. hahah itu la ini la .. antarenye ialah "nak makan ape buke nanti?, sehari nak belanje berape tuk BAZAR humm?, tarawih nanti nak berape rakaat?, hurm.. cam ne nak bangun sahur ni?, " dan banyak lagi persoalan dan andaian yang sentiase dipersoal kan ketika berpose ni... hahaha... yang paling penting tak boleh korek idung "hehe tetibe" haha. Lagi satu bile je pose teringat nak shopping, eating, drinking, sleeping, dreaming, and all kind of "ing" "ing" at the back.. hehehhe .. tu semue yang bahaye tu .. kurang pahale.. nak cakap fasal shopping, asal puase je shopping, asal shopping je puase, sebenarnye kite ni memang dah terajar nak berbelanje setiap kali beraya "ceh dah pandai nak nasihat orang awak pun same" hahahaaa hurm.. kalo membeli tu lupe yang kite tgah berpose.. hehehe tegok kiri cantik, tgok kanan cantik , tgok depan cantik , tgok belakang cantik, tu pun kalau semue bucu orang kedai tu gantung..... tegok semuenye serba cantik, bak kate orang puteh "rambang eye" hahaa... asyik cantik je.!!!.. yang x bole bela nye bile semunye murah , beli sini sikit sane sikit , lame-lame total amount duit yang dibawa semuanye habis hahaahaa. Nak caka fasal eating pulak.. istilah eating memang tak lari dalam idop manusie ni keluar kite kat muke bumi ni dah start to eat.. hahaa tu la bende pertame yang kite belajar sejak dari kecik " tu yang buat sentiase berfikir kalo x makan tu " hahaaa .. cakap fasal ni teringat mase kecik-kecik dulu, mase tu saye King Faiz tidak berpuase "ade la tetinggal kengkadang" time tu time berbuke, so saye pun duduk dikalangan mereka yang ingin berbuka, time tu tinggal berberape minit je lagi nak berbuke, saye yang jahat ni dengan cermelangnye ambil secawan air dan minum sebelum azan.. nak dijadikan cerite , abang sedare saye ni punye pandai die pun ikut minum,... sekali mak saye terperasan yang abang sedare saye ni ikut saye minum air dengan cermelangnye, pas tu mak saye pun cakap la yang saye ni x berpose ari ni , then after that dalam lima minit kemudian azan pun berkumandang ... si abang ni pun terus melontarkan kegeramannye terhadap saye dan die sangat menyesal akan perbuatannye itu,.. hahaha "gelak jahat" .. yang kelakanye die tu lurus sangat kenape.. haha.. ade lagi satu citer , kisahnye bermule sebelum berbuke juga.. time ni memang gigih nak prepare tuk berbuke .... mama saye tgah bancuh air .. bancuh punye bancuh mama pun ter agak-agak "manis ke, tawar ke air yang mama buat ni Faiz?.." saye punye pandai , terus amik sudu dan rase.. pas tu cakap "mama dah ok dah rase air ni" then mama marah sebab saye rase air yang mam buat tu ... so secare tak langsung pose pun terbatal.. hahaha time tu lurus sangat.. hahahahaa... Ok citer fasal shopping dah, eating dah, drinking pun dah , sekung ni nak citer fasal sleeping pulak... tido ni memang satu hobby pade bulan pose.. asal pose je tido , asal tido je pose.. sifat yang x boleh dipisahkan bile ramadhan tibe.. hehehe bende ni dah lame jadi hobby "rasenye semue pembace pun same kan" hahaha.... so korang pun tau kan kisah yang mungkin kite semue pernah alami... iaitu,.. jeng jeng jeng.. lepas sahur tidur sampai petang pas tu bangun pegi bazar pas tu siapkan pekakas tuk berbuke then, mase yang dinanti-nantikan iaitu berbuke, hurmmm... rasenye bukan saye je yang alamai pekare ni korang pun mesti pernah alami pengalaman ni kan "haha jangan nak tipu" hehehe.. hurm.. rasenye saye dah penat nak menaip.. so saye berenti setakat sini je dulu citer-citer tu semue.. nanti kalo ade kelapangan selepas sahur saye akan mengupdate lagi k...hehee... ni nak cakap sikit "dalam nada senyap" selamat berpose.. :)..... hehehe ...

Saturday, July 10, 2010

Shock!!!!

Ter.................

Salam seMalaysia .. hurmm, ni nak citer sikit fasal post yang saya rase nak post "boring sebenarnye" hahah tajuk nye TERKEJUT . Tah ar.. tetibe terfikir nak post fasal terkejut... citer nye bermule bile saye nak bergerak pulang ke SA iaitu sari Segamat Johor.. yg terkenal dengan kesegaran yg kononnye x dek tempat lain yg boleh setanding dengan kesegarannye ... hahaha.. pagi tu saya n kawan-kawan "bedue je sebenarnye" tgah lepaking kat stesen sementara menunggu tren tiba tuk menjemput kami tuk dibawa pulang ke SA ... tetibe terjumpe lak dengan sorang mamat yg same blaja kat uitm ngan saya (borak punye borak tetibe die citer fasal petukaran kampus tuk budak kos DBST dan DIIM) time tu saya terkejut katanye pelajar kos DBST akan ditukar kan kampusnya ke satu lagi uitm di johor.. pergh+opochot!!! bile denga citer fasal pertukaran ni ... hurmm .. time ni x terkejut sangat tapi bile dah denga fasal pelajar DIIM pun terlibat tuk penukaran, telinga terus merah n badan da mule naik panas dan berpeluh... thats mean sangat terkejut ... hahah... u'll know what i think about this?.. First, it will make all the student rasa memberontak, Second, ianya menyusahkan alla the student , Third, dah malas nak layan kerenah them.. ''paham2 je la ek", Fourth, menyusah kan parents.. dan banyak lagi..... so sesiape yg da bacec post ni mesti ade rase something yg x puas ati an?... jadi papepown yg korang rase or dah dapat tau lebih lanjut fasal petukaran ni plzzzzzz comman pape updTE fasal citer ni .. hu hi huak~!!!!!! salam...

Friday, May 14, 2010

hari ini adalah hari ketiga aku berkeja di kedai laptop ,... di tempat lama aku sebelum masuk ke UiTM.. hahaha.. keje kat sini memang best.. paling teruk pun sakit kaki je... kwa kwa kwa... untuk keje aku tu kite hanya perlu bercakap dan memikat pelanggan.. "jgan pikir lain ea" tuk membeli laptop. (jurujual) ... keje kat sini memang kene pandai bercakap.... bak kate orang mude2 kalau bercakap mesti nak pom pom!!!! hahahaa.... tapi yang bestnye kalau keje kat sini kite dapat ape yg kite buat... (Komisyen) makin pandai kita pikat , makin ramai org beli ... hahaha.... rasenye tu je kowt nak citer sbab dah ketrandusan idea... dah lame x update blog la kate kan ... citer sebenarnye bukan fasal lame x update atau fasal ke.... citer sebenarnye adalah fasal aku tgah boring sbab tompang ayah aku pergi keje.. so ter awal satu jam setenggah... lalu boring dan mengupdate blog dengan perasaan memberontak... hahaha... memang sedih idop aku ni ,.... pade kawan2 yg dah perasan aku dah lame x update blog ni sorry banyak3 sbab sekarang ni agak busy sikit "busy body" hahaha ...ariouse.... !!!! da da da

Friday, April 9, 2010

Selamat tinggal sayangku

hmm, nak cakap sikit fasal My Boo , ni .... LG Shine ini adalah pemberian abang ku untuk hari lahir yang ke 18. Aku sangat sayang hp ni , tapi.. semenjak dua menjak ni hp ni semakin bermasalah , bak kate lainnyr dah kena hukum tukar. Tapi yang sedihnye ianya adalah pemberian yang diberi bukan dibeli, ianya membawa 1000 erti kepada diri aku. Sebenarnye, hp ni naik gile semasa aku on the way ke Shah Alam, aku meletakkannya di atas kerusi yang melengkung bersamaan dengan secawan air Mc d, puncanya air tu dah liking dan bertakung di lengkungan kerusi tersebut . Hmm, memang sedih dalam sekelip mata sahaja, My Boo , telah pergi membawa nyawa digitalnya.... :-( , harap-harap di hari lahir yang akan datang ada orang yg bagi hp lagi , hahaha... tapi apa2 pown ak redha dengan pemergian Boo digital ku, memang x dapat ku lupakan jasanya sebagai SLR di waktu ku mencapap dan posing sana sini bersama rakan2 ku. Sifatnya yang berkilau senantiasa waktu, bunyi ringtonenya yang membisik di telinga, menjadi cermin ketika ak memerlukan, dan banyak lagi jasa-jasa yang dicurahkan keoada aku. Tapi papepown aku x kan melupakanmu My Boo... Love u very much, ever n ever.... agak nye Allah menduga untuk aku membeli hp yang lain kowt, segalanya ada hikmah yang harus diterima.

Tuesday, April 6, 2010

Tindakan bodoh

Baru-baru ini , IMS iaitu "INFORMATION MANAGEMENT SOCIETY" telah digemparkan dengan satu berita yang amat menyakitkan hati dan menyedihkan buat society, para pensyarah dan pelajar-pelajarnya. Ini kerana tindakan seseorang yang melulu untuk mengondam sistem Ims iaitu Group Facebook dan Blog society itu sendiri. Tindakan salah seorang pelajar ini masih sedang dijejaki. Selain itu dia juga telah menyuarakan ketidakpuasan hati di dalam laman sosial facebook ketika menyerahkan kembali laman tersebut kepada society. Pengajaran yang diperolehi di sini adalah janganlah anda menjadi duri dalam daging, senantiasa bersyukur dengan apa yang ditakdirkan..sekian.

Thursday, April 1, 2010

sembap

Assalamualaikum, kepada semua pembaca ,..... hmm, kat sini nak cakap mintak maaf sebab da lame x update blog,... bukan sengaja tapi akhir-akhir ni saya sangat busy dengan segala masalah dan x ade mase nak luangkan sedikit mase kat blog ni, bak kate post Hanis Zalikha die ade tips macam mane kalau nak ade mase tuk mengupdate blog,.... tapi dalam post die kate pakai smart phone... haiii, serba salah pulak bile bace post hanis tu sebab saye x de smart phone, haaaaa kelaka pown ade sikit, hi hi hi...... doakan saya ade rezeki lebih tuk memiliki smart phone k.... tu je la kowt....... pade kawan blog yang lain insyallah lepas ni saya akan sedaya cuba cari dan curi masa tuk menulis karya yang kepam tuk korang baca k, hahahaha...salam..

Monday, March 1, 2010

Lepas Geram

Nak cerita sikit fasal kepulangan saya ke SA, adalah amat mengembirakan , ini kerana semasa pulang banyak aktiviti yang saya lakukan pergi sana dan sini dengan bebas... heeee, poyo kan.. papepown saya amat gembira, walaupun saya hanya pulang tuk beberapa hari... kat bawah ni saya ada sertakan sedikit gambar aktiviti yang saya lakukan semasa adanya saya di SA...


Gambar perempuan ini adalah Kak Emma, seorang yang lemah lembut dan penyayang, heee memang best jumpe Kak Emma ni, die ni adalah salah seorang staff di kedai Laptop Master dimana saya pernah bekerja di sana..



hee, ni pulah gamba curi-curi ambil...



Gambar ni pulak adalah best friend saya ketika bekerja di Laptop Master, hee,.. Name die Steevent.. skung ni die dah naik pangkat dan seronok giler bile dapat tau die jadi Branch Manager,,... esok kalau cuti sem keje dah ade, hee senang hati....







ni pulak gambar mini konsert Kau Dan aku di Astro Ria... konsert ni ala-ala high school musical, sepanjang konsert diorang menyanyi je..





warhhh!!! ramai giler kat konsert tu, semuenye nak tengok Mila, Hakim, Aril dan ramai lagi artist, memang gempak giler Mini konsert tuh, hee




Ni pulak gambar saya main snooker kat Alam Sentral... memang best puas la ketekan..



gambar ni pulak tengah perasan haaaa..



gambar ni pulak gambar saya dengan Ikmal jiran dekat-dekat rumah, hee





ni view dari atas tapi menghadap depan, he he he da macam semut kan?..




last sekali Kak Emma dan adiknya, heee posing comey, macam amoi kan kan kan?..




Thursday, February 25, 2010

Jamahan Ipoh Mali

Kalau post ari bertajuk Ipoh Mali, kali ni post ni diberi tajuk "Gamba Kat ipoh" tajuk die bunyi skema sebab memang nak buat post ni kelihatan skema, haaa.....tujuan utama untuk post ni adalah tuk memberikan side view pade korang, dan berkongsi keseronokan mase berada di Ipoh, "mase raya Cina" ,..... mase saye pegi Ipoh ngan family... ingatkan macam x dek papew tapi dah pegi baru tau, night live kat sane memang idop, macam-macam orang ade kat sane..hee, gamba-gamba kat bawah ni banyak diambil kat Mc D jew sebab selalu sangat lepak kat situ, on9 la ketekan, hee.... sampai makanan kat sane dah jadi makin muak dan hairan macam mane diorang ni makan, padahal sendiri dah muak.. selain dari gamba kat Mc D ade jugak gambar yang diambil di Sungai, tah pew tah... tak ingat pulak name die... tapi mandi kat sane memang terbaik, puas hati owh!!!!!..... pemandangan kat sane pun cantik,..... x de la tercemar sangat, masih fresh dan selesa untuk dimandi....mase pegi kat sane saye pegi dengan My Buddies and 1 Papa, iaitu bapa saudara saya, dia ni memang suke melayan anak-anak buahnya.... kitorang la tu.. heee, selain tuh ade jugak gambar kat kedai bunge kat Ipoh...tu je la kowt gamba yang ade..... banyak lagi sebenarnye tapi gambar lain yang diambil kebanyakkannya diambil dalam pukul 3pagi dan ke atas dan kualitinya tidak memuaskan juga x sedap tuk dipertonton kan, gambar yang saya maksudkan tu adalah gambar saya dan Buddies yang lain berjalan-jalan kat bandar Ipoh, "naik kereta jew x turun poen" sebab kebanyakkan tempat disana penuh dengan club-club malam dan kawasan tut..... sow kitorang just tengok dari dalam kereta... heeee maklum laa nak explor Ipoh... tu jew laa kowt aktivity yang mengembirakan saya mase ade kat Ipoh, walaupun x la best sangat... haaaaa tapi masih boleh dikongsi tuk rakan-rakan blogger yang lain...
THE END

Pagi pertama lepak kat Ipoh




Dah tukar posisi, pagi pertama gak, hee..

Pagfi kedua, banyak makan dan banyak minum..


Pagi ketiga, makan x abis akibat melanjut muak, haa


Satu gambar yang terselit ni adalah gambar kat kedai bunge, ade satu jew, hihihi



Hari kedua, pada siangnya, bermandi manda di salah satu sungai di Ipoh..



Posing kacak...sengal sikit



This are My Buddies.. till when-when...haa pakai ayat pasar laa











Menanti pulang ke SA...



Hmm, sekarang ni saya di dalam bus, dan x sabar tuk menanti pulang ke SA "Shah Alam". Mula-mula memang x nek balik, tanye kawan pun macam x compom je,... pas tuh dah putus ase dan deside x nak balik... tibe-tibe sedang saya on9 kat dalam bilik di atas katil sambil menyarap... saya menerima satu pangilan mengejut dari seorang rakan yang agak sekepala bab-bab balik ni,... saya angkat phone call tu die tanye p/s: hello, salam, Raja2,,... Raja nak balik tak?.... pas tuh saye pun terus cakap nak tanpa pikir papew. Saya "Raja" pun tanye kat kawan saye tu, name die Muchy... aaaaa,... kenape Muchy nak balik ea?.... die jawab P/s: ala raja owang dapat MC la doktor kat penawar bagi sebab owang sakit tekak. oooo!!!! ye ke, kalau cam tu k la, bye Muchy, papew call Raja tau. Tak lame tuh saye pun deside nak pegi penawar.... cepat-cepat mandi dan bersiap nak gi penawar, nak try dapatkan MC pas gi Penawar, hampir setengah jam saya menunggu nombor saya pun dipangil masuk tuk pemeriksaan,.... eyekk.... bunyi saye bukak pintu sambil memandang ke arah muka doktor tuh... muke doktor tuh time tuh memang nampak garang.... pas tuh saya pun duduk, doktor tanye kenapa, saya jawab saya jawab saya sakit perot doktor, dari malam tadi ceret-beret "sebenarnye sakitnye hari sebelum tuh, datang cek tu sebab nak dapatkan MC je" ... heeeee pas tuh doktor tu amik tools yang melekat kat telinga tu, dia pun tekan kat perot saya... lame gak ar... tekan punye tekan, muke die macam x dapat kesan saya punya sakit... die tanye betul ke saye ni sakit perot.... "ALAMAK DOKTOR TAK DAPAT KESAN" Kantoi!!!!!!!!!!!!!> dalam hati saye menjerit, sambil memikirkan ayan nak cover penipuan tadi... haaaa, pas tu saya jawab tak la doktor sebenarnya saya dah makan Pill Cheketeedon ala ubat cine tu, doktor tanye balik berape kali awak dah makan,... pas tu saya pending jap pikir berape kali ek... ? pas tu saya cakap dah dua kali ddoktor pertama makan dalam pukul lima pagi, kedua makan dalam pukul sembilan pagi, doktor pun jawab owhhhh, patut la dah reda sikit,..... "dalam hati, pergh lege gile" time tu dah lupe fassal MC, dalam hati cakap Doktor x bagi pun x pew, sebab dah kantoi, haaaaaa, pas tu keluar terus pegi tempat kounter ubat... sekali mase die bagi ubat tu memang die x bagi MC pown, dalam hati gelak haaaaaa, padan muke aku tipu Doktor tu,.... ni laaa die balasan tuhan.... time balik nak amik bag kat kolej saya gelak sorang2 je.......sebab terkenang kisah lucu plus bodoh ni, haaaaaaa!!!!!!... skung ni kat dalam bus, post cerite ni tuk dikongsi bersama, sebab exited nak cerite bende ni... kat bawah ni saye sertakan sedikit gambar tuk bukti saya update dalam bus, heee x de la kantoi nanti kan?....

Gambar muke budak yang kantoi!!!, haaa



Kawan sesengal orang, tgah tido, heee...


Dari tido sampai jage haaa...

Buat-buat muke trerkejut, jee...

Wednesday, February 24, 2010

What do i think?....

Ape yang saya rasa fasal kelas baru saya sem ni?:

Pertama: Macam x dek beze sebab majority semuanye budak sem lepas.

Kedua: Rasa best fasal dapat lebih mengenali lebih rapat ngan diorang.

Ketiga: Semuanya dah matang dan x rajin ade konflik macam sem lepas.

Keempat: Dah macam adik beradi ksendiri.

Kelima: Rasa x nak berpisah ngan diorang.

Rasanya tu jew kot yang saya rasa fasal kelas sem ni, jadi cukup laa lima rasa, diri saya terhadap rakan-rakan D2E5. kalau korang tengok kan gamba tuh, memang hepening kan kan kan, memang best belaja ngan diorang.... ceh imo la pulowk.

Mari mencapap!!!

Argh!!!!!!!. geram dengan tugasan yang diberikan tuk saya ni.... hih, memang susah nak bahagie kat sini, ade kew saya diarahkan untuk menyanyi kat BENTENG dan bende ni diarahkan tuk semua ahli Perfoming Arts Club, p/s: kene nyanyi sorang2 puilak tuh.... "ape yang patut saye buat ni" nak lari kew nak teruskan?...... banyaknye persoalan yang bermain di minda ni..... astaga memeningkan, segan pun ade, malu pun ade, rase nak quit pun ade ....... macam-macam rasa ade..... nak ke x nak ek?..... mungkin ni permulaan tuk saya menjadi artist kowt, haaaaa p/s : haa... perasan la pulowk kan.



macam mane laa rupe saye bile nyanyi kat BENTENG tu nanti ek>?..... macam ni kew, ish x kan laa tul x, ni muke bangun tido laaa, heee x dek keje nak buat...haaaa lol. Ade rupe artist kew ek?.... hee memang seorang perasan tul x?.. haaaaa mesti kowang jawab BETUL!!!!... haa lucu lucu. Papepown yang jadu kat saye lepas ni doa-doakan jew la k....

Tuesday, February 23, 2010

kengan buat imbauan


Alhamdillilah, semuanya kini menjadi kenangan dan selamat dijalanan... heeee, ketika ini saya dijemput untuk menjadi pengacara sesebuah majlis yang agak penting bagi society, iatu IMS "Information Management Society" acara ini merupakan acara pengenalan buat society kepada pelajar2 yang baru memasuki sem pertama "part 1" heeee saje nak lebih spasifik.... ok kk, ceritanya bermula ketika saya dirisik oleh seorang senior untuk dipelawa menjadi pengacara majlis tersebut.... mula-mila rasa macam tak nak, tapi cara dan kesunguhan senior tersebut mempelawa saya membuatkan hati menjadi lembut untuk mengacarakan majlis tersebut. Beberapa hari kemudian hari untuk mengacara pun tiba, hati terasa berdebar-debar bagaikan laut yang terbalik, heee skema la pulowk kan.... acara ini dikendalikan oleh dua orang pengacara jemputan sebenarnya, pertama saya sendiri kedua Tutu, iaitu si gadis tinggi dan memang sesuai dipasangkan untuk saya di dalam majlis tersebut,.... masa hari majlis tersebut memang kelam kabut, ini kerana persiapan skrip dilakukan dua hari sebelum acara dijalankan, namun begitu acara tersebut berjalan dengan lancar....walaupun time mengacarakan acara tersebut agak mengelabah dan kucar-kacir kerana terlalu banyak perubahan yang dilakukan last minute... heeeee tapi semu tu dah jadi kenangan.... papepown saya sertakan sedikit gambar buat jamahan pembaca blog semua,.... selamat terhibur........ harap-harap terhibur laaa. heeeee





Gambar ini diambil ketika pelajar semua berpusu-pusu untuk mengambil card merah, heee cian diorang "tu la nasib penghuni kolej"

Gambar ini diambil ketika di gerai jualan barangan IMS untuk dijadikan kenangan.




Posing kedua di kaunter jualak barangan IMS haaa, semuernye poyo-poyo belaka...



Gambar ini diambil ketika baru sahaja habis acara, haaa bersama senior yang banyak mengajar dalam pengacaraan.... "Mizi"






Gambar pasangan pengacara saya bersama senior part 6 yang bakal melanjutkan pengajaran tak lama lagi....




haaa posing kedua....

Akhir sekali saya Raja Shah Nur Faiz ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada yang banyak membantu saya dalam mengacarakan majlis tersebut, tidak lupa juga kepada pasangan pengacara iaitu Tuti kerana sudi bersama mengacara.... terima kasih sekali diucapkan assalamualaikum ^-^







Saturday, February 13, 2010

Ipoh Mali, Ipoh Ipoh Mali,

Hee, alhamdullilah selamat sampai kat ipoh, huray,.... sekarang ini saya berada di Mc D tgah update post baru... gembire giler, esok bapak sedare saye nak bawak saye sekeluarge pegi mandi tah kat mane tah.... heeee x saba nak merayap,... heee dan kemungkinan dapat berjumpe dengan kawan2 dari segamat yang duduk kat ipoh, heee iaitu wani dan elinn, harap dapat jumpe diorang kat sini,... go Ipoh,

Thursday, February 11, 2010

selamat selamat

ngee....... skung ni kat statiom bus , tgah tungu bus datang menjemput ku, memang hari yang memenatkan.... pada sesiapa balik pada hari ini iaitu bersamaan dengan 12/2/10 saya ingin mengucapkan selamat pergi dan kembali, semoga perjalanan anda dilindungi dan sempurna, dan pada sesiapa yang masih belum balik saya ingin mengucapkan selamat di atas segala yang dilakukan , k bye assalamualaikum..... lol

Tuesday, February 9, 2010

Kata2 buat mu Bernama Manusia

Lihatlah Di Sekeliling Kamu Dan Teguhkan
Pendirianmu Sepanjang Hidup Dan Usiamu
Jangan Mudah Berputus Asa,
Senyuman Yang Engkau Berikan Dan
Air Mata Yang Engkay Titiskan,
Simpanlah Ia..... Jadikan Sebagai Tauladan;
Segala Yang Engkau Lihat Dan Dengar,
Simpanlah Ia.... Sebagai Pedoman

Sebenarnya ayat ni saya jumpa dekat Dewan Seri Peria "flyers", dan saya rasa ianya bagus untuk dikongsi bersama , jadi pada yang sudah membacanya renung-renungkan dan selamat beramal, heeee.

Kepenatan dan kelawakkan

LoL
, huh!!!!!... penat sudah badan ku ini,...... dak daya mau buat apa-apa... heee bahase ape tu , .... sebenarnya saya baru sahaja selesai tut..... he x de la, baru lepas berlatih di kelas nyanyian... memang best, bende baru yang dipelajari adalah Hissing, Buzzing, Do Re Mi Fa So La Ti Do, dan banyak lagi pas tu mase setenggah jam sebelum habis kitorang diminta untuk menyanyi sebuah lagu, lagu yang saya nyanyi sebelum balik bertajuk "keabadian cinta", hee nyanyi lagu Annuar Zain. Pas abis semua saya pun balik, yang kelakarnye mase sebelum start aktiviti latihan, saya budak bernama FAiz dengan bersemangatnya datang setenggah jam awal time tuh takdek orang pun kat situ, mujurlah ade Ija, lege rase hati yang lara ni, hwa hwa hwa,..... pas tu saye dengan Ija deside nak masuk dewan, pas pasang aircond kitorang pun duduk lepak sampai dewan tu dipenuhi manusia seorang demi seorang,... kha kha kha.... sebelum tuh teringat nak call exco pementasan PAC "Ajid' dah call die pun cakap kelas sebenarnya start pukul 9.00, hih memang such a waste time n everything.... the end, tu je kowt buat mase ni haaaaa bye.

Monday, February 8, 2010

Tips: health is very important

Answer the phone by LEFT ear ..

Do not drink coffee TWICE a day.

Do not take pills with COOL water .

Do not have HUGE meals after 5pm.

Reduce the amount of OILY food you consume.

Drink more WATER in the morning, less at night.

Keep your distance from hand phone CHARGERS .

Do not use headphones/earphone for LONG period of time.

Best sleeping time is from 10pm at night to 6am in the morning.

Do not lie down immediately after taking medicine before sleeping.

When battery is down to the LAST grid/bar, do not answer the phone as the radiation is 1000 times.

Hip-Hip huray , gembira sangat-sangat sebab dapat mengepost
post yang keseratus, hee, mesti kelaka kalau korang terbace ni, tapi
campur ni da 101,heee, papepown selamat membaca dan terima

kasih kepada sesiapa sahaja yang sudi
membaca dan mengikuti blog

ini , walaupun sebahagian
ruangan cerita didalam
blog ni adalah kisah
hidup ku.
terima
kasih

^-^
semua...

LoL

12 Ways To Know That You Love Someone


TWELVE:
You talk with him/her late at night and when you go to bed you still think of him/her.

ELEVEN:
You walk really slowly when you are with him/her.

TEN:
You don't feel Ok when he/she is far away.

NINE:
You smile when you hear his/her voice.

EIGHT:
When you look at him/her,you do not see other people around you.You see only him/her.

SIX:
He/She is everything you want to think.

FIVE:
You realise that you smile every time you look at him/her.

FOUR:
You would do anything to see him/her.

THREE:
While you have been reading this, there was a person in your mind all the time.

TWO:
You've been so busy thinking of that person that you didn't notice that number SEVEN is missing.

ONE:
You are going to check above if that's true and now you are silently laughing to yourself.

heheh... gud luck..

ceramah....?

Tajuk post ini "Ceramah...?" adalah untuk mengetenggahkan sedikit sebanyak cerita dan isi kandungan ceramah , juga ingin menceritakan sedikit tentang pengalaman dalam menjadi Adhok di sesebuah majlis,.... haa kalau nak ingatkan peristiwa ni memang kelakar... tebahak-bahak saya tergelak kalau teringat. ha ha ha ha. Baiklah saya akan mulakan cerita dengan biodata penceramah....... sebelum itu saya nak tanye korang sikit...... paham ke maksud Adhok?...... haaa mesti korang x paham , saya denga perkataan Adhok ni pun mase saya masuk belajar dalam UiTM cawangan Segamat ni , hee...

Ok.k k, saya mulakan cerita dengan lafaz bismillah....... nama penceramah yang memberi ceramah pada malam itu adalah Encik Kamal Affendi Bin Hashin. Beliau merupakan salah seorang Exco Malaysian Crime Prevention Foundation dan juga penganalisis jenayah bebas. Beliau telah memberikan ceramah di merata-rata tempat, dan banyak juga keluar di kaca tv... hee macam si pemblogger ni haaaa, tul x ?, jawab ramai-ramai betul Faiz....... macam tu la. ok..k..k sambung balik cerita yang x habis tadi, Antaranya adalah program anjuran PERKEP DAN HELWA Daerah Segamat pada Oktober 2009 bertempat di Hotel VIP Segamat. Beliau turut mempunyai blog sendiri iaitu http://wwwkamalfndhashim.blogspot.com dan juga email beliau kamal_fnd@yahoo.com .

Sebelum tu saya nak bagi mukadimah sikit, program "Anda Mungkin Mangsa Seterusnya" merupakan program anjuran Persatuan Seni Silat Cekak Ustaz Hanafi (PSSCUH) UiTM Johor yang julung kalinya diadakan. Ia juga merupakan salah satu medium untuk memperkenalkan seni silat khasnya kepada warga Kampus UiTM Johor.

Selain daripada itu, penceramah dapat memberikan teknik-teknik yang berkesan untuk menjaga keselamatan diri daripada terdedah kepada jenayah yang berlaku didalam dan di luar rumah, penculikan kanak-kanak, ragut, rpgol, dan ganguan seksual . Disamping pelajar dan staff dapat mengenal lebih dekat tentang kes-kes jenayah semasa, program ini juga dapat mempertingkatkan jati diri dalam kalangan ahli PSSCUH dari aspek mental, fizikal dan aspek pengurusan sesebuah organisasi.

Selain dapat mempelajari ilmu-ilmu daripada terlibat didalam jenayah, secara tidak langsung pendengar ceramah dapat memperoleh banyak faedah daripada mendengar ceramah yang telah diberikan tersebut dari segi keselamatan, sosial, Akademik, sahsiah, dan komunikasi.

Tu je la yang dapat saya kongsi, haa, nak bagi tau sikit, saya ni bukannye exco dalam seramah haritu tapi belagak macam exco jew heee, jadi pengajarannye, jadilah macam saya.... mesti korang tertanya kenape kan kan kan,...... lu pikir la sendiri... haaaaaaa assalamualaikum. ^.^ korang perasan x setelah habis bace x de satu pun cerite fasal pengalam saya menjadi adhok hee saje jew nak kenekan korang yang kusyuk mencari pengalaman saya tu..... haa.

Friday, February 5, 2010

Sukol!!!!!

holla kepada semua pembaca blog ini, kerana sekian lama FAiz tidak mengupdate blog ini , disebabkan kesibukan, liku-liku harian yang FAiz jalani setiap hari...... p/s: alamak, rase nak gune ayat skema untuk post yang ni....... pada post ini Faiz ingin menceritaka sedikit-sebanyak aktiviti yang telah di jalankan di UiTM Segamat in , antaranya adalahg sukol " Sukan antara kolej " sukan ini melibatkan semua kolej-kolej UiTM yang terdapat di Johor ini, termasuklah cawangan dari UiTM Lakin. Acara sukol ini telah dirasmikamn pada 5/02/10 iaitu bersamaan dengan hari jumaat, dan pada malamnya telah diadakan perlawanan Badminton , semua kolej adalah terlibat termasuklah koleh perempuan,...... pada malam itu juga, salah seorang dari rakan kenalan saya iaitu room mate saya yang bernama Pian telah bertanding.... malam tu Faiz ngan kawan-kawan yang lain deside nak pegi tengok Pian main dan beri sokongan moral, tapi apakan daya Pian kecundang.... p/s: nak buat ape bendek da jadi... haaaa, selain itu class mate saya juga turut bertanding, iaitu Nazlia... p/s: waa nak cakap fasal Naz ni, semangat kesukanan yang ada dalam dirinya amat membuak-buak sehingakan dia ter menang... heeee, tapi faiz bersyukur kerana kedatangan Faiz tidak sia-sia, p/s: ade jugak kawan kenalan yang menang... alhamdullilah amin. Selain itu juga, pada malam yang sama perjumpaan bersama-sama exco-exco Silat ustaz Hanafi juga telah diadakan turut serta adhok "pembantu sampinan", perjumpaan diadakan adalah bertujuan untuk membahagikan tugas-tugas yang akan diambil alih pada adhok-adhok yang telah dilantik. Fais sebagai salah seorang adhok telah diberikan tugas , iaitu sebagai penjaga displin.... p/s: waa, diorang ni memang pandai pilih orang tuk jaga displin, macam tau je Faiz ni berdisplin.....haa. Sambung balik cerita tadi, selepas sudah Naz menang Faiz ngan kawan-kawan yang lain pun balik untuk meneruskan hidup sebagai pelajar sseperti biasa semula.... Happy ending.

Saturday, January 30, 2010

Luahan hati seorang bernama Faiz

Geram dengan tahun ni , semuenye x kene... geram!!!! geram!!!! geram!!!!, "waa macam laungkan merdeka pulak" ceritanya berbunyi begini... semuenye berkaitan dengan kehidupan, buat tu salah , tegur tu salah, semuanya serba salah, dan bermasalah.... geram!!! geram!!! geram!!!!... hih, malas aku nak fikir... tapi bende ni x boleh luput dalam ingatan aku .... semakin aku nak menenangkan diri aku semakin aku rasa geram dengan keadaan yang melanda kehidupan soo sial yang aku alami "sosial", jangan salah tafsir pulak.... ikut hati nak mencarut carut carut carut sampai x tercarut... kang terlebih carut berdose pulak..... ish ish ish...

Aku ni, Malaikat, p/s: jangan guna aku faiz x manis... ok ok ok,. Cerita bermula: Faiz ni budaknye bukan la jahat sangat, mulut je gempak tapi hati baik, tapi MF suke salah tafsir ngan sikap faiz , ape yang faiz cakap semuenye serba x kena,.... "Atiyen, Capitz, Nelson, Ada, Aain tolong raja!!!!!!" Raja dah mule x suke nak (ber,so,"sial"), raja dah mule x suke nak duduk kat sini, nampaknye MF raja kat sini masih x kenal raja, masih x kenal siape Raja sebenarnye... (bencinta) "Dont Judge A Book By Its Cover"... kehidupan Faiz kat sini semakin hari semakin "Damn", hey MF Faiz tau Faiz x de "x factor" yg korang nak, kenape korang hanya berkawan bile ianya ade keperluan tuk korang je, Kenape, kenape, kenape?!!!!!...

Faiz tau Faiz x de lesen , Faiz tau Faiz x pandai, Faiz tau Faiz ni weird tuk korang, Faiz tau Faiz ni over pade pandangan korang, Faiz tau Faiz ni x hendsome, pendapat FAiz ni x boleh pakai tuk korang, Faiz tau Faiz ni x dapat tolong korang buat ape-ape pown, Faiz tau Faiz ni x layak tuk jadi kawan korang dalam kumpulan , Faiz ni bukan pilihan buat korang, Faiz ni sleaping partner tuk korang buat asg dan Faiz memang semue x kene kat korang Faiz ni macam-macam... Faiz itu Faiz inidan macam-macam, korang cakap korang pernah nangis tuk Faiz last sem, betul ke semue tu?... kalau korang tipu pown Faiz bukannye tau ape-ape pown..... penat la nak cakap, kawan macam mane yang korang nak, kalau dah muak nak kawan ngan Faiz cakap je terus terang... cakapla!!!!!!... jangan nak berkias kias, jangan jumpe Faiz kerana terpakse, jangan! jangan! jangan!.... jangan sesekali sahabatku.....HENTIKANLAH.....

Persoalannye?... : perlu ke korang cakap seronok keluar same sipolan dengan sipolan, outing sane sini depan Faiz..?!!!! perlu ke?!!!! kalau niat korang memang nak sakitkan hati Faiz, faiz terima dengan terbuka....... Faiz sebenarnye x pernah nak kisah korang nak ajak Faiz ke x... Faiz x heran pun sebenarnye,...Faiz tau korang terpakse ajak Faiz Fasal dah ajak kawan baik Faiaz sekadar kawan yang di ajak untuk memenuhkan korem sit kereta "x heran la kalau Faiz tolak ajakan korang ari tu", dan Faiz tau jugak Faiz ni mess dan kawan yang diperlukan ketika boring.... macam pensil box, bile da buruk, beli la baru. Tapi korang jangan risau Faiz tidak akan dan tidak sesekali buat macam tu kat korang... faiz seorang yang setia dalam berkawan. Faiz seorang yang jujur dalam berkawan, Faiz seorang yang ikhlas dalam berkawan dan Faiz adalah seseorang yang akan tergelak walau faiz disakitkan hati, walau diketawakan , walau dimalukan , walau di sindir, walau sedih, walau geram, walau marah walau apepun jua yang terjadi kat Faiz....Faiz dah x kesah semua tu..

Tapi di hati kecil Faiz, masih nak kenal korang dengan rapat "macam adik beradik" ..... yang faiz pelik Faiz x pernah x senyum kat korang, Faiz x pernah x layan korang.... tapi korang bole buat ape-ape, suke-suke, suke-suki yang korang nak kat Faiz , korang bole sakitkan hati Faiz bile-bile korang nak.... korang ade akal, korang ade hati, korang ade perasaan korang boleh fikir, dan korang tau mane baik mane buruk untuk korang dan kawan korang,.... korang invite best friend Faiz ni fasal die ade lesen tuk bawak kereta tuk korang, korang invite bestf riend Faiz dalam bell ni pown fasal die pandai Bi, pernah x die invite korang jadi group korang terime, pernah x?, pernah x?, pernah x korang fikir semue tu? pernah ke korang terime orang tu kalau orang tu x mendatangkan manafaat kat korang?...... insaf la kawan-kawan ku... kalau ade pown sorang yang sudi korang tau, Faiz tau korang tau siape orang tu ....

Devil p/s: Wei budak , ko dah tau diorang buat cam tu kat ko, asal ko layan diorang lagi... ko bla je tinggalkan diorang..... Malaikat p/s: Jangan Faiz jangan, diorang ni je la kawan, keluarga, adik beradik Faiz kat sini.. jangan Faiz buat macam tu kat diorang...... Faiz p/s: Ye lah, faiz akan pujuk hati faiz, lagipown ini tuk Faiz jugak.... selagi diorang ada selagi tu la faiz akan merempuh hidup harian faiz......malaikat p/s: biar ape pun diorang nak buat kat Faiz, tapi Faiz jangan buat kat diorang, jangan Faiz sesekali sakitkan hati diorang, faiz dengar je ape pown diorang nak cakap tentang faiz.... Faiz p/s: tapi malaikat, diorang seolah-olah kawan faiz sebab ter "tak sengaja kenal dengan faiz"lepas da kenal terpakse layan faiz walaupun menyampah, Malaikat :-(, faiz je angap diorang suke kawan dengan faiz, tapi kalau diorang x suke faiz bukannye tau pon.... "HIH... KALAU LAH ADA MALAIKAT MACAM GAMBARAN FAIZ NI MEMANG BAHAGIA HIDUP INI"..

Tah la, Faiz dah x tau nak cakap ape denga MF lagi , rasenye da banyak kali berbincang baik buruk masing, tapi bende ni jadi lagi.... salah sorang MF dah mule menjauhkan diri dari team ni... tanpa tau salah dan silap, tanpa tahu punca dan sebab, tanpa tau hakikat dan musibah, tapi Allah tahu akan segala yang menimpa umatnya... "ya Allah tolong la hamba mu yang hina ini dalam menempuh segala rintangan yang dihadapi, ya Allah ampunkanlah dosa ku terhadap rakan-rakan ku, ampunkan lah dosa ku terhadap seluruh umat islam yang hidup atau yang telah kembali padamu, ya Allah Ampun kanlah dosa ku terhadap keluargaku, ya Allah ampunkanlah dosa seluruh umat islam yang hidup atau telah kembali kepadamu... ya Allah terimalah doaku ini, sesungguhnya engkau maha pengasih dan penyayang.....Amin.

Selepas ini, FAiz sebagai manusia yang biasa akan meneruskan hidup sebagai manusia biasa... Kenapalah aku dilahirkan sebagai manusia yang berketurunan Raja, Bapa aku pernah berkata p/s: Faiz bukan semue orang suke kite ni, jadi hati-hati bila pilih kawan.... Faiz p/s: Ye papa, faiz tau.... sis Irly p/s: faiz kalau diorang cakap belakang bia kan je, kite bukan sesiape nak halang diorang nak cakap ape.. Faiz p/s: tu la kak, geram faiz... nak fikir fasal bende bodoh ni , lantak la diorang nak cakap ape pown fasal faiz.....

Faiz adalah Faiz, terimalah Faiz seadanya Faiz, terimalah Faiz kerana Faiz adalah Faiz, terimalah Faiz dan perilaku Faiz, terimalah Faiz kerana sikap Faiz, terimalah Faiz kerana perangai Faiz dan terimalah Faiz kerana itulah Faiz... tapi jangan terima Faiz kerana terpaksa, jangan terima Faiz kerana ter atau x sengaja ter... kenal, jangan terima Faiz bila hanya perlu, jangan jadikan Faiz kawan kadang-kadang korang, jangan cakap benda yang memedihkan hati Faiz ketika Faiz disamping korang, jangan jadikan Faiz bahan ketawa korang, jangan jadikan Faiz seperti Faiz x diperlukan... Jangan! Jangan! Jangan!.... tolong lah MF tolong lah memahami Faiz tolong.....!!!!
Jadikan Faiz kawan menangis, jadikan Faiz rakan sehidup semati, bimbing lah Faiz jika perlu, Amatilah ungkapan Best Friend Forever yang korang selalu tulis dalam blog atau ketika bergembira, amati maksud itu , amatilah kawan-kawan ku.....

Pesanan Faiz buat korang, janganlah kita mudah berkecil hati, janganlah kita mudah terasa, janganlah kita mudah melatah, janganlah kita mudah memarahi seseorang tanpa soal dan selidik... janganlah korang bersalah sangka... tolong jangan sangat-sangat, korang nak pegi mane, korang nak buat ape, korang nak keluar dengan siapa, korang buat la tapi jangan sakitkan hati RAJA, tolong k my bff.. Faiz sayang korang, Faiz cakap ni sebab sayang bukan sebab marah, kalau seseorang tu dah x suke die x kan buat ape yang Faiz buat dalam post ni jadi beringat-ingat sebelum terlupa.....

Post ini bukan nak cakap sesiapa, post ni hanya untuk luahkan bebelan yang sering dibebelkan di dalam hati Faiz,...... kalau raja x cakap korang menjadi-jadi tapi kalau Faiz cakap korang kecik hati... tapi tu la rumlah hidup ni.... seseorang itu hanya diperlukan bila dia mendatangkan manafaat untuk mereka, tapi bukan diperlukan sebab dia diperlukan... tapi lagi sekali Faiz nak cakap kat korang Faiz sayang korang.... yang terasa tolong perbaiki diri anda menjadi orang lebih baik dan Faiz akan perbaiki diri Faiz untuk menjadi orang yang lebih baik, bantulah Faiz untuk membantu anda, hormatilah Faiz untuk Faiz menghormati anda, sayangilah Faiz untuk menyayangi anda....

Lepas korang bace post ni korang , Faiz nak korang kembali seperti asal , seperti yangFaiz pernah kenal korang macam Mase Part 1 dulu, Faiz nak kawan yang boleh berkawan bukan berlawan, Faiz nak semuenye jadi seperti asal "0 to 0" balik. Kalau korang rase bende ni x penting buat korang, korang abaikanlah post faiz ni dan teruskanlah gaya hidup korang yang korang suke, Faiz bukan Tuhan nak betulkan segala yang x betul, Faiz bukan Tuhan nak hukum benda yang patut duhukum.... Faiz orang biasa yang hanya dilahirkan berketurunan Raja dan faiz hanya insan biasa.. yang mempunyai hati dan perasaan... lepas je korang bace post Faiz ni korang boleh buat ape-ape je riaksi muke kat faiz dan faiz x kesah sebab dah biase..... tapi kalau korang betul-betul masih nak berkawan dengan Faiz, Faiz alu-alukan dan terime korang dengan tangan yang terbuka sebab faiz sayang korang....jadi ingatlah kate-kate faiz....

Buat my vbff, aku bersyukur dapat kenal dengan ko dan bangge dapat kawan macam ko, bia pun aku marah bia pun aku memekik kat telinge ko, ko tetap dengar... Kalau aku merajuk ko pujuk, kalau ko merajuk aku pujuk, ko kutuk aku aku x kesah, aku kutuk ko, ko pun x kesah.... tu yang buat aku suke nak berkawan dengan dan thankyou sebab jadi goodlistener tuk aku, biarpun kadang-kadang ko annoing. papepown thankyou for be my the best best fwen for ever and ever...in my life assalamualaikum.





Friday, January 29, 2010

Tanpa tajuk..

hohhh.. kedengaran aku menguap.... pagi ni seolah-olah aku tak dapat melelapkan mata, tah lar,,, aku pun tak tahu kenape......"waa ayat saye semakin skema hari demi hari dalam memblogging"... faiz teruskan bercerita ok ok... sedang kawan-kawan aku tidur dibuai mimpi dan cerita indah manakala aku sedang menaip post yang merepek ni ..."waa sedar diri pon"...semenjak dua menjak ini aku semakin sukar untuk aku melelapkan mata, mungkin kerana makan atau minumku yang membuatkan aku segar sepanjang hari tanpa rasa tidak rugi jika tidak tido... ish ish ish... nasib badan. Nak kate makanan berkhasiat aku makan maggi mee ngan air milo jew semalam, tapi mungkin kehidupan di asrama ini membuat kan makanan sebegitu menjadi sihat, ha ha ha.... walaupun kandungan mee tersebut mampu membotakkan kepala sesiapa sahaja yang menjadi rakannya. Untuk minumku ku pula, ... aku merasakan milo adala sesuatu minuman ciptaan yang memang diciptakan untuk memberi tenaga supaya badan manusia menadi sihat dan kuat... hee da macam iklan la pulowk.. tutup cerita faiz, cubela faiz certakan benda yang sedap dirasa, didengar dan di jamah....faiz tarik mood anda sekarang k....sekarang ni faiz nak ceritakan tentang kisah hidup faiz yang berlaku sebelum pada hari ini pu la... cerita nya bermula dengan lafaz bismilah... bace ramai-ramai...semalam hari jumaat, hari tu memang best sebab ade satu kelas je, kelas abis pukul 12.00 ngam-ngam... Miss yang sub tu memang best, kalau die aja pun memang paham la.... setiap pembelajaran disertakan dengan contoh dan peng hujung kelas Miss tersebut akan menceritakan kisah-kisah menarik yang mampu membuatkan semua pelajarnya tergelak sampai terhentak kaki... lepas abis kelas faiz dan raka-rakan deside nak pegi makan kat cefe Nur Ila "agak famous cefe tuh sebab tempatnye berada tenggah-tenggah uitm segamat ini... haa, yang menyertai faiz untuk bersantap terdiri daripada kenalan rapat faiz di uitm ini iaitu wani, ika, amal, ajid, anior dan faiz sendiri, tok wan tak ikot mungkin die busy,.. haa atok la kate kan... faiz sambung cerita faiz.. ok ok ok faiz sambung k... di meja makan itu semuenye berborak seperti manusia biasa, yang luar biasananya seorng daripada kenalan baik yang turut makan bersama, adalah die x boleh berhenti bercakap!.. haa budak ni memang kepoh... naik lenguh pipi nak tergelak dengan buat-buat ... hee saje mengiakan cerita die..asalkan die bahagie... pas tuh faiz ngan kawan-kawan pun bersurai pergi ke kolej mang-masing tuk berehat... tapi laki-laki kene gi sembahyang....sesudah petang setelah segalanya selesai faiz bercadang untuk bermain badminton di bawah kolej.... pas tu faiz segera mengajak rakan-rakan untuk bermain.... kami pun turun.. pup pap pup pap pup pap, pas demi pas petang semakin senja detik jam semakin laju dan badan semakin lemah bermain badmnton.. kami pown berhenti... dalam perlawanan badminton tu memang best sebab asyik kalah.. hee setelah penat semuanya berhenti main dan balik bilik masing-masing ceh"bukan penat sebenarnye, sebab dah azan nak x nak semuenye kene balik x kan nak join momok yang berkeliaran" haa...pas berhenti faiz pun mandi makan, minum, berehat dan merayau, tiba-tiba sorang daripada budak bilik ni pun ajak lagi faiz tuk bermain badminton, pergh faiz pun apa lagi terus mengambil reket dan bahan yang sewaktu dengannya bawak turun bawah, time tu da pukul 8.30, "tanpa mengira penat" dengan pembawakan mood athlet cehwah...perasan, faiz pun sambung rutin yang faiz lakukan petang tadi pup pap pup pap pup pap, pup pap demi pup pap faiz memukul sampai lampu kot terpadam , hairan dan semakin hairan memikirkan kejadian lampu terpadam.... pikir demi pikir teringat nak tengok jam kat Hp, rupe-rupenye jam menunjukkan tepat pukul 12.00 astaga da nak pagi rupenye... pas tu faiz ngan kawan-kawan berkemas dan balik masing-masing "semunye sakit main badminton, tangan melecet, peha terseliuh, pergelangan kaki terseliuh, badan sakiy-sakit, bole kate semuenye x kena, tapi x pe semuanye berjalan dengan lancar dan mengembirakan hidup faiz untuk menetap di kolej ini... haaa penat menaip pun ade gak hee.... keesokkan harinya faiz bangun pagi-pagi dan membuat blog yang korang bace sekarang ni... so the end of merepwkan... hee bye.. :-p

Thursday, January 28, 2010

Kehidupan seorang putera..


Suasana dingin dan mood gembira,

sambil ditiup angin sejuk di hari yang mulia,

ditemani rakan yang tidur tidak terjaga,

dibuai tiupan angin sampai terlena,

membuat aku menguap sampai ternganga,

sampai tersepet sepasang mata,

itulah kisah harian saya,

siapa yang dengar berkata ia,

hikayat harian seorang putera.

Hari mengundi MPP.

Beberapa hari yang lepas, Uitm telah mengadakan hari mengundi, pelbagai kempen dan poster ditampal merata-rata untuk meraih undian.... aku time tu boleh dikatakan teruja untuk mengundi...time aku sampai je kat dewan sri temenggung iaitu tempat undian diadakan , suasananya memang meriah warga Uitm berpusu-pusu untuk mengundi,, sambutan di tempat undian memang menggalakkan dan meriah.... undian ini dilakukan adalah untuk melantik MPP iaitu Majlis Perwakilan Pelajar, tugas mereka adalah untuk mengetenggahkan suara pelajar yang tidak berpuas hati terhadap apa-apa isyu yang terjadi di dalam Uitm ini.... suara mereka amat penting untuk memperbaiki lagi sistem ataupun pengurusan di Uitm ini. Oleh itu pelajar harus memilih pemimpin yang bakal memimpin dengan tepat dan pemimpin yang mempunyai ciri-ciri pemimpin yang berkelayakan...
Haa, gambar ini menunjukkan percattingngan antara aku dan rakan baik aku di Shah Alam mengunakan yahoo massanger, waa aku memang rindu giler dengan budak ni p/s: ade mase kite chat lagi ye Atiyen... muah miss u very much muah!!!... :-) gambar ni diambil dari desktop die... heee

AKU SAYANG KO ATIYEN DAN SEMUE KAWAN-KAWAN AKU KAT S/A

Wish me luck k....

Hmm, 3hb 2 ini adalah hari yang paling mendebarkan buat aku, aku diundang oleh exco DIIM untuk menjadi MC di majlis Annual grand meeting , So, tugas aku sebagai undangan adalah untuk berlatih dan perbaiki ucapan aku untuk perjumpaan tersebut... huh... tinggal beberapa hari saja lagi untuk menjadi MC, cuak giler. Didalam majlis tersebut aku juga difahamkan bahawa aku akan dipasangkan oleh rakan sekos ku iaitu Tuti, budak memang petah bercakap dan mudah untuk bergaul...alhamdulillah ringan sikit beban aku ...heee. Tapi papepown aku mengharapkan semuanya berjalan dengan lancar, korang yang bace pun doakan aku sekali k... tq. :p

Thursday, January 21, 2010

Mari mengundi


Hari ini merupakan hari mengundi untuk exco society, iaitu ''Information Management Society'', tarikh mengundi bersamaan dengan hari Jumaat, 22 January 2010. Aku sebagai ahli kelab IMS berasa exited untuk mengundi bakal pemimpin society yang mampu menjadi pemimpin kepada ahli-ahlinya. Undian ini akan dijalankan pada pukul 9,.00 pagi ini. So pada sesiapa yang membaca post ini terutamanya ahli kelab pengurusan maklumat dinasihatkan untuk pergi mengundi bakal pemimpin yang bakal mempin anda dalam menjalankan aktiviti society.

Ko masih dalam perhitungan :-(


Akhirnya aku dapat tukar ko yang aku nak sangat-sangat iaitu basket ball, aku mendoakan bahawa nama aku didaftarkan didalam unit ko dibawah sukan basket ball, ini kerana keahlian aku masih dalam penilaian. Harap-harap sistem rosak atau dia terbuka hati nak bagi aku main sukan ini. Hari ini merupakan hari pertama aku memasuki kelas latihan ko basket ball, dan ak usangat suke dengan sukan tersebut, sebelum ini aku memasuki ko Pengurusan Masjid, ak mendapati bahawa di dalam ko tersebut pelajar dikehendai untuk menghafal banyak surah. Aku merupakan seorang yang lemah untuk menghafal, itu yang membuatkan aku berubah fikiran untuk menukar kokurikulum. Pada siapa yang sedang membaca post aku ini tolong-tolong doakan aku dapat masuk ko basket ball ni ...... amin. :-)

Wednesday, January 20, 2010

AGM '' Perfoming Arts Club''

Waa, memang best giler join club tu, first datang kat sane aku rasa macam nak balik kerana gemuruh. ''Go Perfoming Art Club''. Mase aku datang kat dewan ade ke kawan baik aku cakap
p/s: we Raja nanti diorang suruh kite perform sorang2 macam last sem. Tu la faktor utama yang buat aku nak balik, but before akhir perjumpaan memang kami ahli club diminta, tapi yang buat aku yakin nak nyanyi adalah kerana terdapat sorang dua budak kelas aku join club tu... Ija ngan Muchy... diorang memang rawks haaa, akhirnya aku enjoy dan rasa naik syeh nak nyanyi lagi haa.. :). Pada ahli PAC yang membaca blog ini nice to meet u'll, congrate sebab dah jumpe bakat baru macam aku haaaa, x de aku gurau je... :).

Tuesday, January 19, 2010

Berita Metro, 20 Januari 2010

Anjing bawa ular untuk tuan

2010/01/20

YARRAGON (Melbourne): Sepasang suami isteri semalam berkata, mereka terkejut apabila mendapati anjing peliharaan mereka - yang selama ini berdisiplin dan taat - pulang sambil menggonggong seekor ular berbisa di mulutnya.
Menurut Deborah Allen, anjing jenis labrador itu, Bronson, membawa pulang ular itu lima hari lalu.
Katanya, Bronson kelihatan gelisah apabila ular berkenaan membelit mulutnya menyebabkan ia tidak boleh menyalak.
Katanya, Bronson berlari dari padang berhampiran sambil ular terbabit tergantung di mukanya.
Katanya, anjing itu memang sentiasa membawa pulang apa saja objek ditemuinya di padang berkenaan kerana dilatih begitu.
“Apabila Bronson datang bersama ular tedung, kami amat terkejut,” katanya.
Menurut suami Deborah, Peter, ekor ular itu berada dalam mulut Bronson, manakala badannya membelit muka dan kepalanya terjuntai di antara kaki depan anjing terbabit.
“Kami terkejut dan amat bimbang jika ia mematuk Bronson dan mengancam nyawanya,” katanya.
Namun, kata Peter, ular itu kelihatan terlalu penat sele pas bertarung dengan anjingnya.
“Mula-mula kami mengambil kamera dan merakam gambar Bronson bersama ular kerana kami perlukan sesuatu sebagai bukti,” katanya.
Berusia 11 tahun, Bronson pernah menjumpai telefon Peter yang terjatuh di padang sama.
Pasangan itu kemudian menggunakan beg gandum untuk melepaskan belitan ular itu dan Bronson segera dibawa ke klinik.
Pemeriksaan doktor veterinar mendapati, anjing itu memang dipatuk ular tetapi keadaannya tidak membimbangkan. Bronson akhirnya dibenarkan pulang selepas dirawat di hospital veterinar selama empat hari. - Agensi

Pagi waktu kelas Sir. Isma

Kalau aku masuk kelas yang melibatkan komputer + internet aku memang
akan tidak melepaskan peluang untuk membuka blog aku, sedang diajar aku membelog... haaa, agak kurang sopan di situ.. tapi itu yang buat aku gembira, sikit pun aku x rase sebesalah, Tapi pesanan aku pade pelajar-pelajar atau penuntut janganlah tiru cara aku menimba ilmu.... memang pelik.. tapi benar ...... wawawa sekian..

Test pertama

Haaa... memang kelaka mase test tadi aku blurrr... sampai pensyarah datang dan tegur kesalahan yang aku buat... jadi pengajarannye study dulu sebelum test k... renung-renungkan dan selamat beramal.. :)

Monday, January 18, 2010

Cinta

Apa yang kau panggil cinta
Bukanlah seindah mimpi yang indah
Kerana ia cumalah bayangan ilusi
Cumalah mainan tidur yang berpanjangan

Apa yang kau panggil cinta
Bukanlah satu kebahagiaan yang kau harapkan
Kerana ia cumalah patung permainan
Yang berselerakan di hati dia

Apa yang kau panggil cinta
Bukanlah permata yang seutuh berlian
Ia cumalah kaca nan terang
Cuba menyilaukan pandangan mu di tengah sahara

Apa yang kau panggil cinta
Barangkali cuma bunga di mata
Dihati seperti duri yang bisa

Apa yang kau panggil cinta
Cuma logamaya di tengah gurun
Nampaknya indah umpama penyelamat
Sedang ia cuma di kejauhan pandangan

Apa yang kau panggil cinta
Adalah keindahan yang berseni
Namun lekok-lekok garisannya
Membuatkan ia menjadi jalan panjang yang menakutkan

Apa yang kau panggil cinta
Cuma indah apabila kau membawa Tuhanmu menyertainya!

Persatuan

Persatuan yang disertai oleh aku untuk sem ini:

1) PAC, aku daftar sebagai ahli kelab persatuan ini adalah kerana aku ingin mencari pengalaman baru dalam bidang nyanyian dan menimba sedikit sebanyak ilmu dalam bidang nyanyian . Dengan ini aku akan dapat memperoleh pengalaman, sebelum ini aku tidak terfikir untuk menyertai perfoming art club, sebab aku difahamkan golongan tut... mempunyai pengaruh besar di club tersebut... tetapi aku amat meminati bidang nyanyian, haaaa.. selain itu aku juga didorong oleh rakan baik ku iaitu Ajid untuk memasuki club ini. Dalam perfoming art club terdapat tiga bahagian iaitu tarian, nyanyian dan lakonan.

2) Bowling, selain daripada PAC, aku juga menyertai kelab boling, haa... aku memang minat untuk bermain bowling, pada pendapat aku dengan bermain bowling kita akan dapat sedikit sebanyak dapat mengrangkan tekanan yang membelenggu. Fasal bowling ni , kalau nak diikutkan aku bukanlah hebat.. heee selalu jugak masuk longkang.

3) Reakriasi, cakap fasal rekriasi ni aku join sebab aku tertarik dengan slide show yang club tersebut buat iaitu menunjukkan aktiviti yang dilakukan, selain itu aku juga memang meminiti aktiviti perkemahan, dari sekolah rendah aku telah menyertai banyak pogram, dimana aku bermalam di dalam hutan..... nak ikutkan memang seram... tapi aku suke haaaa..... :)

Kawan-kawan

Semua adalah kawan
Kawan ada di mana-mana

Tak kira yang baik atau kurang
Yang rapat atau tidak

Semua adalah sama
Tetap kawan juga namanya


Ada kawan biasa jadi kawan baik
Ada kawan baik jadi biasa balik
Ada kawan jadi teman hidup

Ada juga teman sehidup semati

Ada kawan jadi lawan

Ada lawan jadi kawan

Kawan memang ramai ada
Tapi tak ramai yang suka kawan

Bila perlu, dia mencari

Bila tidak, dia pun tak peduli
Ada kawan suka ambil kesempatan

Ada kawan tinggalkan kawan

Tak kisah siapa yang nak dibuat kawan
Tapi jangan sesekali gunakan kawan
Kenakan kawan pun jangan

Apa lagi kalau kawan makan kawan

Lebih baik tak payah berkawan
Betul kan kawan-kawan?

Otak Otak Otak



Orang gemok otak kecik, orang kurus otak besa.

Aku terbaca satu kajian yg dibuat oleh seorang professor ni:


Kegemukan leh sebabkan otak kita mengecut!!!!

Kata dia, org yg overweight size otak dia 4% lebih kecil daripada org yg berat badan ideal, manakala yang obese lak 8% lebih kecik daripada org yg berat badan ideal.

Kata nyer lagik: Berat badan yg berlebihan akan menyebabkan saluran dan aliran darah ke otak terhalang, so akhirnya mengecutkan otak laa.. Pasal oksigen yg sampai kat otak tu kurang, ye la, darahkan angkut oksigen.

Tapi yang pelik, dia tak cakap lak size otak org yg underweight. Kalau ikut logik, maknanya org yg kurus kering otaknya lagik besar la kan..hahahahha..


AKU:
Tak guna otak kecik ke besar tapi kalau hidup tak pakai otak kan!!!! sentapppppp...


Bengang


''Aku bosan dengan gebangmu,
Aku rasa buang masa,
Ko selalu menyusahkan hidupku''.

Lagu ni aku gubah khas untuk sorang makcik yang menyusah kan aku.

Citer die bermule begini, mase aku part one aku daftar untuk kokurikulum ''unit pengurusan masjid'' setelah aku part 2, dan time untuk membuat pengesahan untuk kokurikulum. Setelah aku hadir ke ko tersebut, aku merasakan bahawa ko tersebut agak tidak mengembirakan hati ak and ak deside tuk tukar ko, iaitu Basket Ball. Pas aku balik ak terfikir tuk tukar ko yang aku minati iaitu basket ball, pas tu ak pun tuka la. Esoknye aku pegi unit ko dan berjumpa seorang makcik dan menceritakan hajat aku untuk menukat ko basket ball, die cakap awak x boleh tukar suke2 je on line, sebab bla3. Masalahnye sekarang siapa yang nak amik ko? itulah persoalan yang sering bermain dalam fikiran ak ketika ak berborak dengan makcik tu. Memang aku rimas, pada pendapat ak ko itu boleh ditukar selagi pendaftaran secara on9 masih belim ditutup. Kalau x nak bagi orang masuk ko tu kenapa had penyertaan untuk ko itu masih dibuka?...... sedangkan pelajar bebas untuk memilih ko masing-masing. Alasan yang diberitahu ak adalah tidak mahu menyusahkan pengajar ko tersebut. Hairan, hairan, hairan... ok result yang diberikan oleh makcik tu aku terima dengan terbuka.... keesokkan harinya aku berjumpa Ketua Pogram, aku pun menceritakan masalah yang dihadipi oleh ak... result yang diberikan adalah p/s: masalah kamu ni terpulang pada diri kamu dendiri, kerana kamu yang ingin menjalani latihan , jadi tepuk dada tanya selera. Itulah respon yang diterima oleh ak...Persoalannya adakah ini satu masalah buat makcik tersebut?.... dia hanya perlu menukar pendaftaran manual aku sahaja, kalau diikutkan ianya mudah dan bukan satu masalah. Ade ke makcik tu ugut aku , die cakap: jangan hairanlah kalau kamu gagal dalam ko tersebut... pada aku itu bukan tindakan yang profesional, seharusnya makcik tersebut merajinkan diri untuk membuka satu ruang di dalam kelas ko basket ball tersebut. Kesimpulannya bekerjalah anda dengan gaji yang diterima dan janganlah anda bersikap malas dan mencurik tulang dalam melakukan pekerjaan ini kerana ianya akan memberi effect kepada keluarga anda. Jadi para pembaca atau pekerja yang bersikap seperti makcik ini, berubahlah anda untuk mencari rezeki yang halal... Renung-renungkan dan selamat beramal. :)

Saturday, January 16, 2010


Lirik lagu pagi yang gelap- Hujan


Lebih tua dari ku harap sabar menunggu
Kepulangan mu ku tunggu
Bukan maksud ku mendiam
Tiada niat menyimpan dendam
Hakikat nya rindu yg mendalam

Jalan inikan membantu
Hari esok siapa yg tahu
Kata ibu dengar sahaja
Cerita hanya kita berdua

Pagi yg gelap kini sudah terang
Aku adik mu
Dan engkau abang
Ku amat merindui kan mu
Pagi yg gelap kini sudah terang
Aku adik mu
Dan engkau abang
Ingin ku ulang kemasa dulu

Tak akan putus
Hubungan kita
Tarik nafas lega kerna aku tak apa apa

Jalan inikan membantu
Hari esok siapa yg tahu
Kata ibu dengar sahaja
Cerita hanya kita berdua

Pagi yg gelap kini sudah terang
Aku adik mu
Dan engkau abang
Ku amat merindui kan mu
Pagi yg gelap kini sudah terang
Aku adik mu
Dan engkau abang
Ingin ku ulang ke masa dulu

p/s: Aku pilih lagu ni untuk di post didalam blog aku adalah kerana pagi ini agak gelap.. haa :) jadi bila bukak blog ni korang bole nyanyi sekali... kan best kan...kan..kan. Hujan?... kenape ek, kenape x payung, kenape x baldi, kenapex cangkul, kenape? kenape? kenape?. Memang pelik kan, kalau korang nak tubuhkan band apa nama kumpulan yang korang nak ?..... jawab kat komen ..k . :)


Azam sem ini

Azam aku untuk sem ini:

> Nak scor pointer yang tinggi.

> Nak kurus, walaupun x gemok sangat.

> Nak kawan yang ramai.


Bende yang aku x sabar nak dapat:

> laptop baru.

> handphone baru.

> baju baru.

> jam baru.

> kasut baru.


discription:
= bole kate semue nak baru, argh!!! kenape dua mingu lagi sangat lama bagi aku untuk menunggu.. ak nak sangat tukar image. heeeeeee.. "Faiz sabar Faiz"...

Budak baru..

Haaa.. kisah kelaka seorang budak bernama Asah. Si Asah ni kerap datang ke bilik aku , asyik tenguk aku bukak blog, satu hari , iaitu hari ini die cakap kat aku dan menyatakan hasratnya untuk membuat blog, heee... secara automatik aku jadi idola die dalam membuat blog dan mintak tunjuk ajar untuk membuat blog... sesudah itu aku melaksanakan hasratnya untuk memulakan perjalanannya dalam memblogging. Haa kalau aku teringat budak ni memang kelaka. Tapi papepown aku menyokong akan hasratnya untuk memblogging. Asah yang aku cakap tu duduk di sebelah kanan dari view korang ni. p/s: pesanan aku sebagai blogger baru gak ialah jangan tinggal solat... hee bak kate bekas pengarah Uitm Johor cawangan Segamat, saya suka student saya membuat blog, tapi saya tidak suka mereka tidak mengupdate blog. Keap it up.. cayok3.